2019

2019 - Sorgagre


Egnsspillet var udenfor nummer, da det var første gang vi tog udgangspunkt i et sagn og det var første gang vi havde en professionel skuespiller med, nemlig vores protektor Bodil Jørgensen.

 

Spillet omhandlede en mor, der går i forbøn for sin søn, da han var kommet til at slå en anden mand ihjel, da denne ville stjæle morens og sønnens ejendele, som var skyllet i land efter en storm – formentlig året 1634. Sønnen dømmes til hængning af greven, men reddes af hans mor, der for at få sønnen fri i stedet dømmes til at høste 3 agre på en dag fra sol opgang til sol nedgang. En dom greven ”hitter” på. Det lykkes moren at høste agrene, og hendes søn slippes fri. Kort efter dør moren efter strabadserne, og der ligger nu på Ballum Kirkegård en mindesten til ære for moren.

 

Spillestedet var helt ned til vadehavet ved Vesterende Ballum med udsigt til Rømø og hav. Spillet havde også et snært af sagnet om ”Den svorne vej” med sig, da spillet startede og sluttede med 11 genfærdsryttere red forbi spillestedet på deres frieser-heste.

 

Spillet er skrevet af Sten Kaalø og instrueret af Kristian Hald. Spillet blev set af over 4.600 publikummer i en til tider meget regnfuld periode 4. – 8. september 2019.

IMG_3202
IMG_3205
IMG_3195
IMG_3210
IMG_3198
IMG_3190

Foto: Lars Krucov Detlef