2011

2011 -Brød og Død

Egnsspillet Brød og Død blev opført 2011 i haven ved det gamle slot, nu Præstehøjskolen, i Løgumkloster. Spillet var skrevet af digter, dramatiker og frimenighedspræst Sten Kaalø, Bovlund.


Beliggenheden lige ved siden af Klosterkirken og resterne af det middelalderlige cistercienserkloster i Løgumkloster var en fantastisk ramme om spillet, der tog udgangspunkt i højmiddelalderen omkring 1250, da klostret var næsten færdigbygget, og munke og lægbrødre var flyttet ind i de nyopførte teglstenbygninger.


Stykket begyndte på Skt. Emilias dag, hvor klostret uddelte mad til de fattige, som flokkedes for at være med til bespisningen, og hvor man samtidig kunne udveksle nyt om hverdagslivet på egnen.


Storpolitikken var en del af spillet, da en abbed fra Ribe blev beskyldt for at have forgivet kongen, og derfor dukkede abbeden op i Løgum Kloster for at gemme sig. Dronningen og en af pavens kardinaler kom forbi, og dramaet rummede også en kærlighedshistorie, en død lille pige som blev levende igen - et mirakel hjulpet på vej af den lokale gamle abbed Gunnar, og mange andre overraskende hændelser.


Der var en fortættet stemning af middelalder i Brød og Død, - og så var der både levende heste og et æsel med i forestillingen!

13 Bryd din tavshed
03 Fattige tigger
02 Fattige venter
41 Nu er der liv
31 Strid om Brede Kirke
22 Kontant aftale ?!
10 Abbed Niels vil hjælpe
23 Greven er død
11 Mon han kan?
06 Procession
14 Rolf m genoplivet datter
04 Strålende vejr før prem (1)
08 Fam m dødt barn
21 Kurmageri
07 Afbrydelse
12 Han kunne ikke
09 Uenighed
05 Fattige t marked

Foto: Henning Markert, Bredebro