2012

2012 -Eventyr i Tønder

Afslutningen på rækken af egnspil Højt til Himlen, dannede skuespillet "Eventyr i Tønder", og blev opført fra den 14. juni til den 19. juni 2012. Skuespillet var skrevet af Steen Kalø, og instruktionen lagt i Kristian Halds erfarne hænder.


Skuespillet blev opført på Tønders historiske Torv, hvor de smukke gamle huse dannede kulissen for egnsspillet. Teaterstykket var både et eventyr, en egnsfortælling, en dansk/tysk grænselandshistorie og en kærlighedshistorie. Alle spillets forskellige fortællinger, føjede sig smukt ind i hinanden, og dannede en levende fortælling om Tønder i 1840-1850. På Torvet kunne publikum blandt mange andre møde den danske borgmester, den tyske apoteker, forelskede grevedøtre , menigmand, værtshusholdersker, seminarister og en talende vandpumpe. Som i et hvert godt eventyr, optrådte fiktive personer i egnsspillet, men også faktiske historiske personligheder fandt deres vej til Torvet i Tønder.


Bag kulisserne arbejdede lang række af ihærdige hjælpere, som udførte de utallige praktiske opgaver med bravur og stort overblik. Fra kostumer/sminkning og værksted og lys og lyd til instruktørassistent og sufflør, har mange gode kræfter hjulpet, for at få alt til at klappe. Desuden har beboerne og forretningsindehavere omkring Torvet vist egnsspillet stor imødekommenhed og velvilje.


Publikum tog særdeles godt imod "Eventyr i Tønder", og besøgstallet satte med publikumsrekorden et flot punktum for denne række af egnsspil.

Foto: Henning Markert, Bredebro